AirlinesLiefhebberOverig nieuws

Brussels Airlines: minder vluchten maar meer passagiers

Brussels Airlines voerde in februari minder vluchten uit dan dezelfde maand het jaar daarvoor, maar vervoerde wel meer passagiers, zo meldt de Belgische luchtvaartmaatschappij.

Passagiers
In totaal steeg het aantal vervoerde passagiers in februari met 16,5 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. In totaal stapten 636.068 reizigers op een vliegtuig van Brussels Airlines. De groei heeft volgens de maatschappij te maken met de inzet van grotere vliegtuigen. De AVRO jets die eerst werden gebruikt boden ruimte aan 100 reizigers, de huidige Airbus A320’s bieden plaats aan 180 passagiers.

Vluchten
Het aantal vluchten dat de maatschappij uitvoerde, daalde met 2 procent naar 5.526 vluchten in februari ten opzichte van 5.640 vluchten in februari 2017. De bezettingsgraad steeg voor de airline met 3,9 procentpunt naar 76,7 procent.

Europa
De passagierscijfers van Brussels Airlines stijgen in februari, net zoals bij moederbedrijf Lufthansa. De meeste reizigers vlogen met de maatschappij binnen Europa, namelijk 514.455. Verder reisden 84.804 passagiers naar het Afrikaanse continent, 14.047 naar Noord-Amerika, 12.697 naar het Midden-Oosten en 10.065 naar Azië.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen