NieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

Eindhoven en Rotterdam krijgen meer vluchten deze zomer

Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport krijgen komende zomerperiode extra slots. Het zijn slots die niet gebruikt zijn in de winter en worden overgeheveld naar de zomer. De slotcoördinator maakt bekend dat de vliegvelden dit besloten hebben. Het gaat in totaal om zo’n 700 extra retourvluchten.

Eindhoven
Voor Eindhoven Airport zullen 300 slots extra beschikbaar zijn. Dat betekent ongeveer één extra retourvlucht per dag. In totaal zijn er door de verhoging 24.800 slots beschikbaar in de zomer. Vluchten gevlogen op de extra slots komen niet in aanmerking voor historische rechten. Een maatschappij die van de slots gebruik heeft gemaakt, kan ze volgend jaar dus niet claimen. In de winter waren er 12.700 slots.

Rotterdam
Op Rotterdam Airport zijn deze winterperiode (eind oktober tot eind maart) 1.124 slots van de 5.760 ongebruikt gebleven. Komende zomerperiode zijn er na het overhevelen 13.344 slots beschikbaar voor het handelsverkeer. Door de overheveling kunnen er ongeveer drie extra vluchten per dag plaatsvinden. Maatschappijen kunnen deze week de nieuwe slot aanvragen.

Schiphol
Op Schiphol worden er juist geen slots overgeheveld van de winter naar de zomer, ook al zijn er zo’n 3.000 niet gebruikt. Vorig jaar werden er in de zomer wel nog ‘winterslots’ toegevoegd. Dit jaar vindt Schiphol de terminal al te vol. De extra passagiers zouden voor teveel drukte zorgen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen