AirlinesKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

KLM verkoopt geen sigaretten meer aan boord

KLM stopt met de verkoop van sigaretten aan boord van de vliegtuigen van de maatschappij, zo meldt KLM.

Juli
De verkoop van sigaretten aan boord van KLM toestellen wordt per 1 juli van dit jaar stopgezet. Andere producten nemen de plaats in van de huidige rookwaar.

Verantwoordelijkheid
Boet Kreiken, de executive vice president van Customer Experience bij KLM zegt over het besluit: “KLM vindt de verkoop van sigaretten aan boord van onze vliegtuigen niet meer van deze tijd. KLM heeft gezondheid en sport hoog in het vaandel staan en de verkoop van sigaretten past hier niet bij. Wij pakken hiermee onze maatschappelijke verantwoordelijkheid”.

Sigaretten
De verkoop van sigaretten wordt in Nederland steeds meer ontmoedigd. Zo besliste de drogisterijen Trekpleister en Kruidvat de verkoop van sigaretten af te bouwen. In de loop van 2019 zijn er geen sigaretten meer te verkrijgen bij de 1373 filialen in Nederland en België. Bij supermarkt keten Jumbo zijn de sigaretten sinds 2016 achter matglazen deurtjes geplaatst om de verkoop onder jongeren tegen te gaan.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen