AirlinesFrequente reizigerNieuws

Lufthansa ziet grootste groei passagiers in februari

Lufthansa noteerde een stijging van 13 procent meer vervoerde passagiers in februari dan in dezelfde maand vorig jaar, zo meldt de airline. De Duitse maatschappij laat daarmee Air France-KLM en IAG achter zich.

Lufthansa
Lufthansa vervoerde in februari 8,78 miljoen passagiers, een stijging van 13 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2017. De bezettingsgraad steeg met 1,2 procentpunt naar 76,2 procent. Van de netwerk maatschappijen die onder Lufthansa vallen zag Austrian airlines de grootste stijging aan passagiers met 16,2 procent. In totaal vlogen 742.000 mensen met de Oostenrijkse vlieger.

Brussels
Bij de point-to-point airlines van Lufthansa, Eurowings en Brussels Airlines, werden in februari 35,3 procent meer passagiers vervoerd dan het jaar daarvoor. In totaal reisden 2,3 miljoen mensen met de twee maatschappijen. De bezettingsgraad steeg 3,6 procentpunt naar 77,6 procent.

KLM
Met deze stijging van vervoerde passagiers laat Lufthansa KLM op een tweede plaats staan. De Nederlandse maatschappij zag bijna 12 procent meer passagiers in februari. Air France daarentegen zag het aantal passagiers dalen met 0,7 procent.

IAG
Het aantal passagiers dat in februari met Aer Lingus, British Airways, Iberia en Vueling reisden steeg met 8,5 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In totaal vlogen bijna 7,1 miljoen mensen met maatschappijen van IAG, waar vorig jaar februari nog een ruime 6,5 miljoen mensen voor een van de airlines kozen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen