fbpx
NieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

Officieel: Dick Benschop nieuwe ceo Schiphol

Dick Benschop wordt vanaf 1 mei de opvolger van Jos Nijshuis als president-directeur van de Royal Schiphol Groep, zo maakt de luchthaven bekend.

Mei
Benschop wordt vanaf 1 mei de nieuwe topman van Schiphol, waarmee hij Jos Nijhuis opvolgt. Nijhuis gaf vorig jaar oktober aan zijn functie in het eerste kwartaal van 2018 neer te leggen. Dat was eerder dan gepland. Hij zei toen: “Hoewel het mijn intentie was om de volle twee jaar van mijn laatste contractverlenging, op verzoek van de RvC, volledig uit te dienen, vind ik dat het om meerdere redenen goed is om juist begin volgend jaar het stokje over te dragen”. Het contract van Nijhuis werd in juli 2016 nog verlengd tot 2019. Het wordt nu dus het tweede kwartaal dat Nijhuis terugtreedt.

Benschop
Dick Benschop werkte voorheen bij Shell. Daar bekleedde hij de functie Vice President Non-Operated Ventures. Tussen 2011 en 2015 was hij president-directeur van Shell Nederland. Benschop was van 1998 tot 2002 in het tweede kabinet-Kok staatssecretaris Buitenlandse Zaken, namens de PvdA. In 2002, na de Tweede Kamerverkiezingen nam hij afscheid van de politiek. Korte tijd later trad Benschop in dienst bij Shell.

Uitdaging
Benschop laat weten: “Schiphol is een bijzondere plek en prachtig bedrijf waar ik al eerder voor heb gewerkt. Ik kijk er naar uit nu leiding te mogen geven aan een van de meest dynamische organisaties van Nederland. De luchtvaart staat voor veel uitdagingen en kansen. Hoe kunnen we ons op een duurzame manier verder ontwikkelen? Hoe kunnen we op basis van vertrouwen een nieuwe balans vinden tussen hinder en economisch belang? Stuk voor stuk grote vraagstukken waar ik me – in het belang van Nederland, de reizigers, luchtvaartmaatschappijen en omwonenden – graag voor ga inzetten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button