fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Vliegtuig neergestort op luchthaven Kathmandu

Een Bombardier Dash 8 Q400 van US Bangla Airlines is neergestort op de internationale luchthaven van Tribhuvan in het Nepalese Kathmandu, zo melden verschillende nieuwsbronnen.

Crash
Een Bombardier Dash 8 -Q400 van US Bangla Airlines is neergestort op de luchthaven van Kathmandu. Het vliegtuig “werd onstabiel” tijdens de landing en stortte vlakbij een voetbalveld neer nabij de luchthaven. Het 17 jaar oude toestel kwam vanuit Dhaka en had als eindbestemming Kathmandu.


Inzittenden
Volgens The Himalayan Times zijn er 17 inzittenden uit het vliegtuig gehaald en overgebracht naar een nabij geleden ziekenhuis. Brandweer en andere hulpdiensten zijn bezig om het vuur te blussen en andere passagiers uit het wrak te halen. Volgens een woordvoerder van de luchthaven zaten er 67 mensen op het toestel.

Vermist
Volgens de Nepalese autoriteiten zijn er, tot nu toe, 40 mensen omgekomen bij de crash. Daarnaast raakten 23 mensen gewond en zijn er nog 10 personen vermist.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button