AirlinesIndustrieNieuwsProfessional

Weer blijven Indigo’s A320neo’s aan de grond

De Indiase maatschappijen IndiGo en GoAir laten verschillende A320neo’s aan de grond staan door problemen met de Pratt & Whitney motoren, zo meldt outlook India.

Voorval
Op maandag 12 maart keerde een vlucht van IndiGo na 40 minuten terug naar het vliegveld omdat tijdens de vlucht zich motorproblemen voordeden. Aan de hand van dit voorval besloot de Indiase luchtvaartautoriteit alle A320neo’s, die één of meerdere Pratt & Whitney motoren hebben met een elektronisch serienummer hoger dan 450, aan de grond te houden.

65
Dit komt neer op 11 vliegtuigen waarvan 8 voor IndiGo en 3 voor GoAir. Door deze beslissing worden er vandaag in totaal 65 vluchten geannuleerd door beide vliegers. Nadat gisteren de beslissing van de luchtvaartautoriteit in werking trad, strandden honderden passagiers over heel India. Het is niet de eerste keer dat de motoren voor problemen zorgen bij IndiGo.

Problemen
Eerst was het een oliepomp die niet werkte en recentelijk zijn er problemen met een afsluitzegel. Deze problemen zorgden er voor dat bijna één derde van de A320neo’s die door de motoren worden aangedreven niet goed functioneren.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen