NieuwsProfessionalVliegvelden

Belgische luchthavens zien aantal passagiers groeien

In de maand februari hebben vier grootste Belgische luchthavens, Brussels Airport, Charleroi, Antwerpen en Oostende meer passagiers verwelkomd dan in dezelfde maand het jaar daarvoor.

Brussel
De grootste luchthaven van België, Brussels Airport, ontving 5,4 procent meer passagiers in februari dan het jaar daarvoor. In totaal reisden bijna 1,65 miljoen passagiers via de Brusselse luchthaven. Het aantal vliegbewegingen van passagiersvluchten nam met 2,3 procentpunt af ten opzichte van februari 2017. Dit jaar werden 13.962 vluchten in februari uitgevoerd. Het aantal ton vervoerde vracht steeg met 0,8 procent naar 56.267 ton.

Chaleroi
De luchthaven van Charleroi ontving 507.429 reizigers ten opzichte van 484.757 passagiers vorig jaar in dezelfde maand, een stijging van 4,46 procent. Het aantal vliegbewegingen op het vliegveld lag afgelopen maand op 5.523 en de bezettingsgraad steeg met 2 procentpunt naar 90 procent.

Antwerpen
De kleinere vliegvelden zagen een hogere stijging van passagiers. De internationale luchthaven van Antwerpen ontving met 20.221 passagiers, 18,03 procent meer mensen dan in februari 2017. Ook het aantal vliegbewegingen steeg aanzienlijk met 42,50 procent meer gevlogen vluchten. Afgelopen maand vertrokken en landden er 3.326 vliegtuigen in Antwerpen. Ook het aantal ton vervoerde vracht steeg met 34,89 procent naar 156 ton vracht.

Oostende
De kleinste speler van de vier, de luchthaven Oostende-Brugge ontving 12,34 procent meer passagiers, namelijk 16.686 reizigers. Ook steeg het aantal vliegbewegingen op de West-Vlaamse luchthaven aanzienlijk met 44,81 procent naar 1.910. Het aantal ton vervoerde vracht kwam uit op 1.757 ton in februari, een stijging van 21,74 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen