AirlinesFrequente reizigerNieuws

Lufthansa sluit crewbasis op luchthaven Düsseldorf

Lufthansa sluit de crew basis op de luchthaven van Düsseldorf, zo melden verschillende Duitse media. De 400 werknemers verliezen hun baan niet, maar kunnen op andere locaties gestationeerd worden.

Düsseldorf
De sluiting van de crew basis op Düsseldorf is een voortvloeisel uit de beslissing van Lufthansa om de groei van de maatschappij te focussen in Frankfurt en München. In de loop van het komende winterseizoen zal deze beslissing doorgevoerd worden. Onderhandelingen over een sociaal plan en verplaatsing van het personeel beginnen volgende week, aldus een woordvoerder van Lufthansa aan Duitse media.

Eurowings
De dochtermaatschappij van Lufthansa, Eurowings, neemt de plaats in van het moederbedrijf op de luchthaven in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Eurowings is daar de airline met de meeste aanwezigheid en zal in het winterseizoen de laatste long-haul vlucht van Lufthansa overnemen. De low-cost maatschappij verplaatst de long-haul operaties van Keulen/Bonn naar Düsseldorf en München. De prijsvechter stapt daarmee in het gat dat airberlin achterlaat.

Brussels
Niet alleen Eurowings vliegt vanaf Düsseldorf vluchten naar verschillende bestemmingen. Brussels Airlines zal voor Eurowings alle long-haul vluchten uitvoeren vanaf Düsseldorf. Zo heeft Brussels een Airbus A340 in de vloot opgenomen en zet die in op de route Düsseldorf-New York JFK voor Eurowings.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen