AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Sneeuwstorm legt vliegvelden in noordoosten VS plat

In het noordoosten van de Verenigde Staten zijn er al met al meer dan 1.500 vluchten preventief geannuleerd door luchtvaartmaatschappijen in verband met een aankomende sneeuwstorm, zo melden verschillende Amerikaanse nieuwsmedia.

Annuleringen
Door de verwachte sneeuwval zijn er op dit moment zo’n 1365 vluchten voor vandaag geannuleerd en rond de 135 voor woensdag. Afgelopen maandag werden er 330 vluchten niet gevlogen in de Verenigde Staten, waarvan één derde in het Noordoosten van het land.

Boston
Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben veel vluchten van en naar Boston Logan International Airport geannuleerd, net zoals vier andere vliegvelden in het gebied ‘New England’. De andere vliegvelden zijn Bangor, Burlington, Manchester en New Haven. American Airlines heeft zelfs alle vluchten van en naar deze luchthavens geannuleerd. Ook Southwest Airlines heeft alle vluchten van en naar Boston geschrapt, net zoals naar andere vliegvelden in de omgeving.

Sneeuw
Naar verwachting zal er meer dan een halve meter sneeuw vallen in het noordoosten van de Verenigde Staten, waardoor niet alleen het vliegverkeer, maar ook het dagelijks leven last zal ondervinden. Uit voorzorg worden vele scholen vandaag en morgen gesloten.

 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen