fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Vluchtrecorder gecrasht US Bangla toestel onderzocht

De vluchtrecorder van vlucht BS211 van US Bangla Airlines is gevonden. Luchtvaartautoriteiten zijn de oorzaak van de crash van afgelopen maandag aan het onderzoeken, zo melden verschillende nieuwsmedia.

Crash
Vlucht BS211 van US Bangla Airlines vloog op maandag 12 maart van Dhaka naar Kathmandu. De Bombardier Dash 8 Q400 had 71 mensen aan boord waaronder 4 crewleden. Het vliegtuig stortte tijdens de landing neer, waarbij 49 mensen om het leven kwamen, waaronder alle crewleden. Van de inzittenden werden 22 personen naar nabijgelegen ziekenhuizen gebracht om verzorgd te worden.

Oorzaak
Volgens Reuters geven zowel de luchtvaartmaatschappij, als de luchtverkeersleiding van de internationale luchthaven van Tribhuvan in het Nepalese Kathmandu, elkaar de schuld van het ongeluk. Volgens de conversatie tussen de piloten en de verkeersleiding, vrijgegeven door de Duitse luchtveiligheid website JACDEC, ontstond er onduidelijkheid over de landing.

Onduidelijkheid
De piloten waren, volgens de conversatie van de luchtverkeersleiding, duidelijk gedesoriënteerd en vlogen op de landingsbaan af in de verkeerde richting. De maatschappij US Bangla legt de schuld neer bij de verkeersleiding die verkeerde instructies gegeven zou hebben. Uit het onderzoek, dat de Nepalese regering ingesteld heeft, moet antwoord komen op de vraag wat de uiteindelijke oorzaak van deze crash is geweest.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button