AirlinesNieuwsProfessional

Wizz Air klaar voor Europese uitbreiding

In de komende 17 weken breidt Wizz Air zich verder uit binnen Europa met nieuwe routes, een nieuwe basis en extra vliegtuigen, zo meldt de Hongaarse low-cost maatschappij.

Vliegtuigen
Volgens Wizz Air worden in de komende 17 weken in totaal 21 vliegtuigen toegewezen aan zowel één nieuwe- als al bestaande Europese basissen. Hiermee worden 700 extra wekelijkse vertrekken mogelijk gemaakt en het begin van 70 nieuwe diensten.

Vluchten
Daarnaast wordt vanaf midden juli naar vier nieuwe bestemmingen gevlogen. De vluchten gaan van en naar Athene in Griekenland, Tallinn in Estland, Charkov in Oekraïne en Wenen in Oostenrijk. Deze vluchten worden ingehuldigd samen met de opening van de nieuwe basis in de Oostenrijkse hoofdstad.

Boedapest
De uitbreidingsperiode begint deze week in Boedapest, waar de maatschappij een extra Airbus A320 stationeert. Het is het elfde toestel voor de Wizz Air basis in de Hongaarse hoofdstad. Vanuit daar wordt, door de komst van het extra vliegtuig, ook een nieuwe vlucht naar Stavanger in het zuidwesten van Zweden gelanceerd.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen