IndustrieNieuwsProfessional

Boeing 737 door Guinness World Records erkend

De Boeing 737 is, met 10.000 vliegtuigen die uit de fabriek rolden, het meest geproduceerde vliegtuig voor commerciële doeleinden. Guinness World Records erkent dit feit en neemt de Amerikaanse vliegtuigbouwer op in het register, zo meldt Boeing.

Tweede
Het is de tweede keer dat de Boeing 737 een notering in het Guinnes World Records register ontvangt. In 2006 kreeg de Boeing ook dezelfde titel als meest geproduceerde vliegtuig voor commerciële doeleinden, al was het toen met ‘slechts’ 5.000 toestellen.

Jaren
Om de mijlpaal van 5.000 geproduceerde toestellen te bereiken werd decennia gedaan, op 10 februari 1968 werd de eerste 737 in gebruik genomen. Om van 5.000 naar 10.000 geproduceerde vliegtuigen te gaan nam slechts twaalf jaar in beslag. Het 10.000ste toestel gaat naar Southwest Airlines.

Bestelling
Van de verschillende 737 modellen worden op dit moment 47 toestellen per maand geproduceerd. Later in het jaar moet dit opgevoerd worden naar 52 per maand. In totaal heeft Boeing nog meer dan 4.600 bestellingen voor de 737 in de orderboeken staan.

Feitjes
Volgens de Amerikaanse vliegtuigbouwer vliegen er op ieder moment van de dag meer dan 2.800 Boeing 737’s in de lucht. Iedere anderhalve seconde stijgt er- of landt er een Boeing 737 en hebben meer dan 22 miljard personen met een 737 gevlogen. In totaal hebben de 737’s meer dan 122 miljard kilometer gevlogen, een equivalent van 5 miljoen keer rond de aarde vliegen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button