Frequente reizigerNieuwsNL nieuwsVliegvelden

Eindhoven wil vliegtaks van 1 euro vanaf 2019

Eindhoven wil vanaf 2019 een vliegtaks van 1 euro per ticket invoeren. De toeslag wordt in een leefbaarheidsfonds gestoken voor de omwonenden van het vliegveld, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Taks
De Eindhovense gemeenteraad heeft het idee goedgekeurd om vanaf volgend jaar een vliegtaks in te voeren op verkochte tickets. De taks van 1 euro per ticket gaat naar een leefbaarheidsfonds voor de omwonenden van het vliegveld. Met het geld kunnen huizen in de omgeving van Eindhoven Airport beter geïsoleerd worden.

College
De gemeenteraad wil dat het college van burgemeester en wethouders de andere aandeelhouders, Schipol en de Provincie Brabant, probeert mee te krijgen in het idee. Gemeente Eindhoven is voor 25 procent aandeelhouder van het Brabantse vliegveld. De rest van de aandelen is in handen van de Amsterdamse luchthaven en de Provincie Brabant.

Airport
Vorig jaar passeerden er in Eindhoven Airport 5.565.000 passagiers. In 2018 verwacht het vliegveld een groei van tien procent ten opzichte van 2017 te realiseren met 6,2 miljoen passagiers die via Eindhoven reizen. Het aantal vliegbewegingen zou stijgen naar 39.500, een stijging van negen procent.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button