NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Polderbaan door groot onderhoud drie weken dicht

In de periode van 25 maart tot en met zondag 15 april wordt de Polderbaan gesloten voor groot onderhoud. In de drie weken worden er verschillende werkzaamheden uitgevoerd, zo meldt Schiphol.

Polderbaan
Tijdens de werkzaamheden aan de Polderbaan wordt het asfalt en de verlichting gerepareerd, markeringen bijgewerkt en wordt er nieuw asfalt over de gehele baanbreedte over een lengte van 500 meter aangebracht. Daarnaast worden er renovatiewerken uitgevoerd aan twee baanstations.

Onderhoud
Ook worden reparaties uitgevoerd aan het asfalt van de rijbaan die naar de Polderbaan loopt en een naast het baanstation gelegen veld wordt voorzien van drainage en opnieuw geprofileerd voor een goede afwatering.

Levensduur
De werkzaamheden worden uitgevoerd om een periode van drie jaar te overbruggen, zogeheten levensduur verlengend onderhoud. In 2021 wordt er groot onderhoud gepleegd over de gehele Polderbaan.

Geluidshinder
Voor het beperken van geluidshinder voor de omliggende gemeentes worden de Polderbaan en Kaagbaan ingezet. Door de werkzaamheden wordt het vliegverkeer dat normaal gebruik maakt van de Polderbaan verdeeld over de Buitenveldertbaan, Zwanenburgbaan en Aalsmeerbaan. De gemeentes die onder de aan- en uitvliegroutes liggen van deze banen ondervinden in de onderhoudsperiode meer geluidshinder.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close