fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Vlieglicentie voor Air Belgium: eerste vluchten in april

Air Belgium, de nieuwe luchtvaartmaatschappij, heeft van de Belgische luchtvaartautoriteiten de vlieglicentie ontvangen, zo melden verschillende Belgische media. Vanaf april worden de eerste vluchten uitgevoerd.

Licentie
Air Belgium verwachtte de vlieglicentie eigenlijk eind februari te ontvangen. Dinsdag 13 maart was het dan echt zover. Een woordvoerder van de maatschappij zegt tegen De Morgen dat: “er is inderdaad vertraging, maar dat is niet zo vreemd in een moeilijke procedure als deze”. Vanaf half april worden de eerste vluchten uitgevoerd.

China
De Belgische maatschappij vliegt als eerste bestemming naar Hong Kong. In de loop van dit voorjaar moeten nog zes andere routes naar steden in China gelanceerd worden. Alle vluchten vertrekken vanaf Brussel Charleroi.

Tickets
De ticketverkoop zal in de loop van volgende week starten. “Op dit moment worden onze twee vliegtuigen helemaal in orde gebracht, dankzij de AOC zullen we midden april onze eerste vlucht kunnen uitvoeren”, zo melde een woordvoerster van de de maatschappij aan VRT nieuws.

Vliegtuigen
Air Belgium heeft twee toestellen van de Franse vliegtuigbouwer Airbus in de vloot. Beide vliegtuigen zijn geregistreerd in het Belgisch luchtvaartregister. Het gaat om twee Airbus A340-300’s met registratie 00-ABA en 00-ABB. Beide toestellen zijn in 2007 gebouwd. In totaal heeft de airline vier A340-300’s besteld.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button