AirlinesOverig nieuwsProfessionalRoutes

Curaçao en Duitsland weer verbonden door directe vluchten

Vanuit Duitsland vertrekken er vanaf november van dit jaar weer directe vluchten naar Curaçao, zo meldt het Curaçao Toeristen Bureau Europa (CTBE).

Air berlin
Voordat air berlin failliet ging vloog de maatschappij vanuit Düsseldorf directe vluchten naar Curaçao, het eiland binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Toen de airline werd opgeheven waren er geen directe verbindingen meer tussen Duitsland en Curaçao. Vanaf november biedt Condor deze directe route weer aan.

Boeing
Vanuit Frankfurt biedt Condor, de dochtermaatschappij van Thomas Cook, directe vluchten aan naar Curaçao. De vluchten worden in het winterseizoen uitgevoerd. Iedere woensdag vertrekt een Boeing 767-300 vanuit Frankfurt naar het eiland. De eerste vlucht staat gepland voor 7 november.

Curaçao
Volgens het CTBE vlogen afgelopen jaar zo’n 200.000 Europeanen naar Curaçao, veelal gebruikmakend van de extra vluchten die KLM aanbiedt na het faillissement van air berlin. Naar verwachting gaan er dit jaar zo’n 28.000 Duitsers op vakantie in Curaçao. Hiermee is Duitsland, na Nederland, de tweede belangrijkste markt van Europa voor het Caribische eiland.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close