AirlinesKLMLiefhebberNaast het nieuwsNL nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Drie nieuwe Embraers staan klaar voor KLM Cityhopper

Bij vliegtuigbouwer Embraer in Brazilië staan drie nieuwe vliegtuigen klaar voor KLM Cityhopper. President-directeur John S. Lattery plaatste op twitter een foto van de vliegtuigen in de hangaar waar de toestellen in gereedheid worden gebracht voor de overtocht naar Amsterdam.

Tegelijkertijd
KLM ontvangt dit jaar nog vier E-Jets van Embraer, drie E175’s en een E190. Vorige maand nog kwamen ook al tegelijkertijd twee nieuwe Embraers aan op Schiphol.

De eerste Embraer van de drie landde donderdagavond op Schiphol, de tweede landt volgens KLM op zaterdagavond op de luchthaven. Het laatste toestel wordt op 24 maart verwacht.

Met de komst van de vliegtuigen is de vlootvernieuwing bij KLM Cityhopper bijna ten einde. De KLM-dochter heeft eind april, als het laatste toestel is afgeleverd, 49 Embraers in de vloot, waarmee het de grootste gebruiker van Europa is.

Fokker
KLM Cityhopper nam in 2017 afscheid van de laatste Fokker 70. In vergelijking met dat vliegtuig verbruikt de E175 zo’n 22 procent minder brandstof. Bovendien passen er meer passagiers in.

 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button