fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Brussels Airlines boekt kwart minder winst in 2017

Brussels Airlines sluit 2017 af met een lagere winst dan het jaar daarvoor. Waar Brussels in 2016 nog een operationele winst van 20,4 miljoen euro boekte, ontving de maatschappij afgelopen jaar 14,98 miljoen euro aan winst.

Omzet
De omzet steeg wel ten opzicht van 2016. Afgelopen jaar was de omzet voor de Belgische maatschappij 1,326 miljard euro, waar het jaar daarvoor de omzet 1,271 miljard euro bedroeg. De operationele winst daalde met 26,5 procent ten opzichte van het jaar daarvoor naar 14,98 miljoen euro.

Passagiers
Qua passagiers steeg het aantal met 17,3 procent naar 9,1 miljoen reizigers. In 2016 werden er 7,7 miljoen passagiers vervoerd. De bezettingsgraad voor de vliegmaatschappij bereikte een record van 78,8 procent, een stijging van 4,1 procentpunt ten opzichte van het jaar ervoor.

Thomas Cook
Dankzij de nauwere samenwerking met touroperator Thomas Cook Belgium kon de maatschappij 26 nieuwe bestemmingen toevoegen aan haar vakantienetwerk en de productiviteit verder verbeteren. Dit door inzet van de twee Airbus A320’s van de reisorganisatie. Met de integratie van Thomas Cook wordt het klantenbestand met één miljoen reizigers uitgebreid.

Afrika
In het afgelopen jaar werden voor het eerst meer dan één miljoen reizigers van en naar het Afrikaanse continent vervoerd, een stijging van 14 procent ten opzichte van 2016. De bezettingsgraad op de vluchten bedroeg 87 procent, een record voor de airline.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button