fbpx
IncidentenMilitairNaast het nieuwsProfessional

Twee doden bij crash F-18 van Amerikaanse marine

Een F-18 ‘Super Hornet’ van de Amerikaanse marine is nabij Key West in Flordia neergestort, beide inzittenden kwamen om het leven, zo heeft de Amerikaanse marine bevestigd via twitter.

Training
De F-18 voerde een trainingsvlucht uit boven de kust van Key West in de Amerikaanse staat Florida. Fox News vernam via een bron dat de F-18 terugvloog naar het Boca Chica Field vliegveld nadat er één motor uit was gevallen. De straaljager stortte, rond 16:30 uur lokale tijd, twee kilometer voor de basis in zee.


Schietstoel
Beide inzittenden, de piloot en een wapensysteem officier, gebruikten hun schietstoel om uit het toestel te komen. Een reddingshelikopter haalde beide personen uit het water en werden met een ambulance naar het Lower Key West medisch centrum gebracht. Daar overleden beide militairen.

Oorzaak
De Amerikaanse marine onderzoekt de oorzaak van de crash. Een getuige vertelt aan de Miami Herald dat hij een explosie zag, het toestel in brand raakte en toen neerstortte.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button