fbpx
LiefhebberNaast het nieuws

Wegdromen van Santorini | Video

Waar bevinden de mooiste Griekse eilanden zich? Juist, in de Egeïsche Zee! In de Egeïsche Zee ligt namelijk de Griekse archipel Cycladen. Dit is de plaats waar het land en de zee elkaar ontmoeten en waar bezoekers kunnen genieten van zon, zee en strand! De archipel telt een vijftal eilanden, waaronder het grootste eiland Santorini. Santorini is een sprookjesachtig mooi eiland en heeft dit te danken aan de prachtige zonsondergangen, vulkanische stranden en natuurlijk het meest befaamde beeld, de witblinkende huisjes.

Santorini ©YouTube

De ringvormige archipel Cycladen is ontstaan door de vulkaan in het midden. Door de jaren heen heeft Santorini een aantal uitbarstingen moeten doorstaan. Hierdoor is de vorm van het eiland ook veranderd, tegenwoordig heeft het eiland de vorm van een halvemaan. De dorpen op het eiland liggen relatief hoog, dit geeft een onwerkelijk mooi uitzicht over het water, steile rotsen en kliffen. En natuurlijk om niet te vergeten, elke avond een adembenemende zonsondergang over de zee!

Santorini is zeer populair bij de toeristen, in 2015 werd de hele kust vol gesierd met cruiseschepen die samen wel 800,000 bezoekers vervoerden. Het Griekse eiland is zo razend populair, dat het bestuur van het eiland het aantal toeristen moest inkorten door limieten te stellen. We mogen immers niet vergeten dat Santorini slechts een kleine 72 vierkante kilometer telt! Ondanks de limieten is en blijft Santorini een charmant en romantisch droomeiland. Bovendien werd Santorini in 2014 zelfs verkozen tot het beste eiland van de wereld door reismagazine Travel+Leisure. Een heuse prestatie, want Santorini moest andere toppers als Palawan, Filippijnen en Maui, Hawai achter zich laten.

Ondanks dat de archipel maar een klein deel uitmaakt van Griekenland, heeft de eilandengroep een zeer goede verbinding. s’ Zomers worden de meeste toeristen aangevoerd met cruiseschepen en veerboten. Bovendien heeft Santorini haar eigen internationale luchthaven. Samen creëren zij een zeer goede mobiliteit. Om meer van het eiland te ontdekken wordt een auto huren aangeraden. Sommige delen van het eiland zijn moeilijk begaanbaar voor bussen door de smalle bergopwaartse wegen. Ga op pad en geniet hierdoor extra van de rustige afgelegen stranden en authentieke dorpjes.

Zwarte stranden

Op tien kilometer afstand ten oosten van Fira ligt het strand Kamari. Dit is de populairste badplaats van Santorini. Het strand wordt gekenmerkt door het zwarte zand en kiezelsteentjes. Bovendien zijn er uitgebreide faciliteiten te vinden bij het drukbezochte strand. Een meer afgelegen, maar ook zeker een populaire strand onder de toeristen is Red Beach (foto). Het strand ligt in het zuiden van het eiland en ligt zo’n 12 kilometer van Fira vandaan. Om bij Red Beach te komen dienen bezoekers de boot te nemen naar het strand. Een andere optie is om een flinke afdaling te maken vanaf de parkeerplaats boven de rode rotspartij naar beneden.

Red Beach ©YouTube

Fira

Fira is de hoofdstad van Santorini en ligt aan de westkant van het eiland. De stad is gebouwd aan de rand van de steile kliffen van de krater, aan het water ligt de haven van Fira. De twee gedeeltes zijn per kabelbaan verbonden, in het verleden werden goederen over de steile trappen per ezel vervoerd. In het stadscentrum zijn smalle en steile stegen te vinden die je naar winkeltjes, terrassen en restaurants leiden. Uiteraard zijn hier ook de kalksteen witte huisjes met opvallende blauwe daken te vinden.

Santorini Fira ©YouTube

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button