fbpx
Naast het nieuwsProfessionalVliegvelden

Frankfurt niet voorbij Schiphol in 2017

De luchthaven van Frankfurt verwerkte in 2017 64,5 miljoen passagiers. Dit blijkt uit de jaarcijfers die luchthaveneigenaar Fraport vrijdag presenteerde. De Duitse luchthaven gaat hiermee concurrent Schiphol niet voorbij

Frankfurt zag het aantal vliegbewegingen met 6,1 procent toenemen ten opzichte van 2016. In het afgelopen jaar reisden 64,5 miljoen passagiers via de luchthaven. In 2016 waren dat nog 60,8 miljoen reizigers.

Internationaal
Luchthaveneigenaar Fraport heeft buiten de Duitse landsgrenzen nog veel luchthavens. In Griekenland beheert het bedrijf veertien vliegvelden en ook de luchthavens van Sint Petersburg, Antalya, Ljubljana, Xi’An, Lima en het Zweedse Varna zijn in Duitse handen.

Europa
Hoe de luchthaven van Frankfurt in Europa presteerde, is nog niet helemaal duidelijk. De luchthaven van Parijs moet de cijfers nog presenteren. Samen met Schiphol en Londen Heathrow vormden deze luchthavens de afgelopen jaren de Europese top vier.

Plek drie
Wat wel duidelijk is, is dat Frankfurt maximaal op plek drie eindigt. Schiphol verwerkte 68,4 miljoen reizigers. Londen Heathrow blijft met 78 miljoen passagiers koploper.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button