fbpx
MilitairNaast het nieuws

Amerikaanse helikopter verongelukt in Irak

Een HH-60G helikopter van de Amerikaanse luchtmacht is donderdag in Irak gecrasht. De zeven bemanningsleden zijn hierbij om het leven gekomen. Dit heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie bekend gemaakt.

Onderzoek
Voorlopig onderzoek lijkt uit te wijzen dat de helikopter is verongelukt nadat het hoogspanningskabels heeft geraakt. Op het moment van het ongeval maakte de helikopter een routinevlucht en vloog in formatie met een tweede helikopter. Er was geen sprake van een gevechtssituatie.

Reddingshelikopter
De Sikorsky HH-60 Pave Hawk wordt door de USAF voornamelijk gebruikt als reddingshelikopter voor ‘Combat Search and Rescue’ (CSAR): het redden van neergeschoten piloten boven vijandelijk gebied. De helikopter is hiervoor onder meer uitgerust met een bijtankbuis, om tijdens de vlucht te worden bijgetankt.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button