AirlinesLiefhebberNaast het nieuws

Eerste A340 Air Belgium verlaat Hangar – Foto

De eerste A340 van Air Belgium heeft de Hangar verlaten. Hong Kong zal de eerste bestemming zijn van de vluchten die in april van start gaan.

Registratie
Vorige maand werden de eerste twee vliegtuigen van Air Belgium geregistreerd. Het gaat om twee A340-300’s met registratie 00-ABA en 00-ABB.

Azië
De maatschappij gaat vliegen van Brussels South Charleroi en biedt vluchten aan naar China en andere bestemmingen in Azië. De eerste bestemming is Hong Kong. De luchthaven van Charleroi verlengt de start- en landingsbaan met 700 meter, zodat de totale lengte 3200 meter wordt. Anders kunnen de A340’s niet opstijgen met het maximum opstijg gewicht.

Kleuren
De vlag op het vliegtuig is in de kleuren: rood, geel, zwart. Anders dan de huidige Belgische vlag die wordt gekenmerkt door zwart, geel, rood. Grondwettelijk is de vlag zoals Air Belgium die heeft geschilderd juist. In 1830 lagen de kleuren rood, geel, zwart, nog horizontaal op elkaar. Maar een jaar later heeft iemand beslist dat het verschil met Nederland duidelijker moest zijn en toen werd de vlag een kwartslag gedraaid. Om heraldische redenen werd toen ook beslist om de donkerste kleur aan de stok vast te maken.

Foto
De eerste A340 van Air Belgium die de hangar verlaat.

©Vincent Gys/Air Belgium

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button