NieuwsProfessionalVliegvelden

Heathrow aan kop in februari; Schiphol tweede

Londen Heathrow is in februari de koploper van de luchthavens die de afgelopen jaren de Europese top vier vormden. Het vliegveld verwelkomde in februari 2018 5.392.000 miljoen passagiers.

Tussenstand
Schiphol verovert plek twee, met 4.750.358 miljoen passagiers. De cijfers van Parijs Charles De Gaulle zijn goed voor een derde plek: 4.747.670 miljoen passagiers. De lijst wordt afgesloten door Frankfurt Airport met 4.365.161 passagiers.

Vol
Heathrow scoort hiermee 2,4% procent meer passagiers dan februari vorig jaar. “De cijfers laten zien dat Heathrow snel vol raakt. Als we onze wereldwijde gateway niet snel uitbreiden, dan zal het Verenigd Koninkrijk achterblijven op onze Europese rivalen”, zegt John-Holland Kaye, CEO van Heathrow.

Stijging
Schiphol noteerde een stijging van 9,6% procent ten opzichte van februari 2017. Het aantal passagiers van Parijs CDG nam toe met 2,7% procent en Frankfurt Airport verwelkomde 8,5% procent meer passagiers.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button