NieuwsProfessionalVliegvelden

Eurowings-topman: sloop en herbouw Berlijn Brandenburg

De opening van de nieuwe Berlijnse luchthaven Brandenburg is na jaren van tegenslag gepland voor 2020. Maar Eurowings-topman Thorsten Dirks heeft daar geen vertrouwen meer in, liet hij weten volgens de krant Frankfurter Allgemeine.

Verouderd
Dirks ziet het voor zich dat de nieuwe luchthaven wordt gesloopt en opnieuw wordt opgebouwd. Volgens hem zijn veel installaties inmiddels alweer verouderd en is een groot deel van het interieur, dat nog nooit is gebruikt, in dusdanige toestand dat het kan worden weggegooid.

In reactie op de uitspraken van Dirks liet moedermaatschappij Lufthansa weten niet op te willen roepen tot de sloop van het nieuwe vliegveld.

Opening
Oorspronkelijk stond de opening gepland voor 2012. Diverse technische problemen gooiden roet in het eten. De brandveiligheid was in het geding, en een groot deel van de deuren kon niet open. Door alle aanpassingen heeft de bouw zo’n 5 miljard euro meer gekost dan begroot. Inmiddels is er 7 miljard euro geïnvesteerd in Brandenburg.

Luchthavendirecteur Engelbert Luetke Daldrup was er eind vorig jaar van overtuigd dat de opening in 2020 wel zal plaatsvinden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button