fbpx
AirlinesKLMNieuwsNL NieuwsProfessionalVliegtuigen

Nieuwe KLM Boeing 787 ‘Orchidee’ staat klaar

Bij de Boeing-fabriek op Paine Field in Everett staat een nieuwe B787-9 Dreamliner klaar voor KLM. Het toestel, de PH-BHO, is inmiddels voorzien van de KLM-livery en heeft de afgelopen periode een aantal proefvluchten gemaakt. Het vliegtuig draagt de naam Orchidee.

787-10
KLM ontvangt het vliegtuig in april. Later dit jaar, in augustus, volgt nog een Dreamliner voor de maatschappij. Daarmee is de levering van de KLM 787-9’s voltooid, vanaf volgend jaar worden de grotere 787-10’s stuk voor stuk in gebruik genomen. Er zijn acht besteld. KLM heeft uiteindelijk dertien 787-9’s.

Vervangen
De 787’s vervangen een deel van de oudere vloot van KLM, waaronder de Boeing 747. In de vliegtuigen (787-9’s) is plaats voor 294 passagiers, waarmee de passagierscapaciteit vergelijkbaar is met de 747-Combi.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button