fbpx
AirlinesNieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Air India als eerste door Saoedisch luchtruim naar Israël

Air India heeft bevestigd dat het door het luchtruim van Saoedi-Arabië naar Israël zal vliegen. Dat scheelt de maatschappij zo’n twee uur omvliegen. Hiermee wordt na 70 jaar de vliegban voor vluchten van en naar Israël deels opgeheven.

Vluchten
Vanaf 22 maart vliegt Air India over Saoedisch grondgebied naar Israël. De vluchten vertrekken driemaal per week uit New Delhi en de vliegtijd bedraagt zo’n 7 uur. In eerste instantie, toen Tel Aviv door Air India in juli vorig jaar als bestemming werd aangekondigd, zou de route om Saoedi-Arabië heen gaan.

Diplomatiek
India haalt steeds verder de banden aan met landen in het Midden-Oosten. Premier Netanyahu van Israël heeft aangekondigd de diplomatieke betrekkingen te willen herzien. Hij liet in januari weten dat de geplande route mogelijk door het luchtruim van zijn buurland kon gaan. Vanuit de Saoedische regering is het tot dusver stil gebleven over de hechtere relatie met het buurland, maar volgens Netanyahu was de afstand tussen beide landen “niet eerder zo klein”.

De huidige vliegroute van El Al tussen Mumbai en Tel Aviv – (c)FlightAware

Mijden
Wanneer andere airlines ook van het Saoedisch luchtruim gebruik kunnen maken is niet duidelijk. Het Israëlische El Al vliegt nog altijd in zo’n 8,5 uur om via de Rode Zee op vluchten naar Mumbai, om Saoedi-Arabië maar ook Iran te mijden. El Al CEO Gonen Usishkin heeft er bij ICAO op aangedrongen om ook toegang te krijgen tot het luchtruim. Saoedi-Arabië zou VN-regels schenden als het alleen Air India toegang verleent, argumenteert de topman.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button