fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessionalRoutes en BestemmingenVliegtuigen

Japanse airlines het meest met widebody’s op korte routes

Meestal worden widebody-vliegtuigen ingezet lange afstanden, maar sommige airlines gebruiken widebody’s ook op drukke korte routes. Japan is koploper als maatschappij met de meeste grote vliegtuigen op short-haul verbindingen.

ANA
Uit een analyse op het zomerschema van 2018 door anna.aero blijkt dat All Nippon Airlines de meeste short-haul vluchten met widebody-vliegtuigen – oftewel toestellen met twee gangpaden – uitvoert. Op nummer twee volgt Japan Airlines. De luchthaven van Tokio Haneda ontvangt de meeste widebody’s op korte vluchten ter wereld.

Emirates
Op de derde plaats in de ranking eindigt Emirates. Deze maatschappij heeft geen narrowbody vliegtuigen in de vloot, alleen Boeing 777’s en Airbus A380’s. Emirates vliegt met de A380 vanuit Dubai onder meer naar het nabijgelegen Koeweit, een vlucht van iets meer dan een uur.

Prijsvechters
Onder de top 20 airlines bevinden zich geen prijsvechters. Dergelijke maatschappijen gebruiken op korte vluchten vaker single-aisle toestellen zoals de Boeing 737 of de A320. Bovendien is het vliegverkeer van low-cost maatschappijen vaker point-to-point, waardoor geen grotere capaciteit nodig is op bijvoorbeeld routes van en naar hubs.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button