AirlinesLiefhebberNieuws

Royal Jordanian met 787-8 naar Amsterdam

Royal Jordanian vliegt in de maand april op vrijdag met een Boeing 787-8 tussen Amman en Amsterdam. De Boeing vervangt op de route de Airbus A319, A320 en A321 die normaal ingezet wordt tussen beide steden, zo blijkt uit het boekingssysteem van de maatschappij.

Boeing
De Boeing 787-8 Dreamliner van Royal Jordanian vervangt op vrijdagen in april een van de Airbus toestellen die gebruikelijk op de route worden ingezet. De Boeing biedt ruimte aan 270 passagiers. In eerste klas kunnen 24 mensen plaatsnemen en in economy 246 reizigers. De maatschappij heeft zeven Boeing 787-8’s in dienst en er staat nog één Dreamliner op de bestellijst bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

Vlucht
De 787 vertrekt op de  vrijdagen in april om 15:40 uur lokale tijd van Schiphol en komt vier uur en drie kwartier later aan in de hoofdstad van Jordanië, Amman. Als de Dreamliner vanuit Amman naar Amsterdam vliegt, komt de Boeing om 14:45 uur aan op Schiphol.

Airbus
De toestellen die op de andere dagen van de week worden ingezet tussen Amman en Amsterdam zijn van Airbus. Van de A319 heeft Royal Jordanian er vier in de vloot, van de A320 zes en van de A321 twee.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button