fbpx
Naast het nieuwsProfessionalRoutes en Bestemmingen

Veel extra Thalys reizigers naar Brussel en Parijs

Hogesnelheidstrein Thalys ziet veel extra passagiers vanaf Amsterdam naar Brussel en Parijs. Mede dankzij deze routes is de omzet ook flink gestegen.

Stijging
Tussen Amsterdam en Brussel waren er in 2017 14 procent meer passagiers ten opzichte van het jaar ervoor, zo maakt de exploitant bekend. Naar Parijs gingen vanaf Amsterdam 6 procent meer mensen. “De stijging komt vooral door het Europese toerisme, het gunstigere economische klimaat en diverse promotiecampagnes van Thalys voor verschillende bestemming zijn ook belangrijke factoren geweest om 2017 op deze manier te laten slagen”, aldus Thalys.

Half miljard
Overall steeg het aantal passagiers voor Thalys met 7 procent. De passagiers zorgden voor 11 procent meer omzet. Voor het eerst kwam dit boven een half miljard euro uit.

Schiphol
De Thalys brengt passagiers in 1:51 uur van Amsterdam in Brussel en in 3:18 uur in Parijs. De trein stopt ook op Schiphol. Voor de route Schiphol-Brussels Airport is een overstap nodig en kan dan in net iets meer dan anderhalf uur. Er gaan steeds meer stemmen op om de trein op kortere afstanden te nemen in plaats van het vliegtuig.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button