AirlinesNieuwsProfessional

Ryanair koopt Laudamotion

Ryanair koopt een meerderheidsbelang in de nieuwe airline van Niki Lauda, Laudamotion. Dat maakt de budgetcarrier bekend.

Belang
Ryanair neemt in eerste instantie een belang van bijna 25 procent. Na goedkeuring van de EU zal dit percentage verhoogd worden naar 75 procent, een ruime meerderheid. Niki Lauda blijft de baas en zal het beleid uitzetten. Laudamotion moet een lowcost maatschappij worden, met haar basis in Oostenrijk.

NIKI
Niki Lauda kocht na het faillisement van airberlin het dochterbedrijf NIKI uit de boedel. NIKI had hij enkele jaren geleden verkocht aan airberlin en heeft het nu dus weer terug.

100 miljoen
Voor de 75 procent betaalt Ryanair 50 miljoen euro. Daarnaast wordt nog eens dat bedrag in het bedrijf gepompt om de kosten te dekken in het eerste jaar. Na drie jaar moet de maatschappij winstgevend zijn. Niki Lauda en Ryanair zullen samenwerken met het managementteam om dit te bereiken. De vloot zal uit tenminste dertig A320’s bestaan.

Toegang
“Laudamotion zal profijt hebben van de samenwerking”, zegt Ryanair-Neo Michael O’Leary. Met toegang tot de Ryanair vloot en het financiële kapitaal kan het snel groeien. Dat is nodig om te concurreren in een markt die gedomineerd wordt door de hoge tarieven van de Lufthansa Group.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close