AirlinesFrequente reizigerNieuws

Eerste Eurowings A340 in de lucht

Gister is de eerste Airbus A340 voor Eurowings opgestegen. Vlucht EW9778 vloog in iets minder dan een uur van Düsseldorf naar Wenen. Het viermotorige toestel met Eurowings livery is de eerste van de drie vliegtuigen die in naam van Eurowings vanaf Düsseldorf gaan vliegen.

Langeafstandsvluchten
Vanaf eind april lanceert Brussels Airlines drie Eurowings vliegtuigen voor langeafstandsbestemmingen in de VS en het Caribisch gebied. De komende weken zullen de vliegtuigen nog worden ingezet voor de lijntraining van de piloten op korteafstandsvluchten naar Wenen en Palma de Mallorca. Vanaf eind april gaan ze de Atlantische Oceaan over.

Eurowings-groep
Met deze langeafstandsvluchten, geëxploiteerd door Brussels Airlines, erbij, kan de Eurowings-groep meer dan 1.700 langeafstandsvluchten per jaar aanbieden en zo’n 450.000 extra passagiers vervoeren.

Snelle operatie
“De samenwerking van Brussels Airlines en Eurowings om deze prestatie in slechts vijf en een halve maand op te zetten is een goed voorbeeld van hoe snel en professioneel de Eurowings-groep is”, zegt Eurowings CEO en Chief Operating Officer Michael Knitter.

Niet alleen werden in minder dan een half jaar 250 bemanningsleden voor de cockpit en cabine gerekruteerd en getraind, ook werd een nieuw kantoor opgericht op de luchthaven van Dusseldorf en werd er een businessclass ontworpen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button