fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuws

‘Europa lonkt voor Thai AirAsia X’

Vluchten naar Europa staan hoog op het lijstje van de Thaise tak van AirAsia X. Dat zegt de topman op een conferentie in Brisbane.

Curatele
Topman Nadda Buranasiri zegt binnen vijf jaar naar Europa te willen vliegen. Toch zal AirAsia zichniet haasten want het bedrijf moet winstgevend blijven. “We hebben twee jaar niet kunnen groeien door de Thaise rode vlag”, zo zegt hij. De Thaise luchtvaartsector stond onder internationale curatele, dat wordt nu stap voor stap teruggedraaid.

Nieuwe toestellen
De maatschappij ontvangt dit jaar drie nieuwe toestellen, waardoor de vloot op negen stuks komt. In april zal een nieuwe route van start gaan tussen Bangkok en Hokkaido in Japan. De komende vijf jaar verwacht de topman te groeien in Azië om vervolgens Europa aan het routenetwerk toe te voegen.

Begrijpen
“We moeten de Europese markt volledig begrijpen, voordat we erop zullen vliegen”, zo zegt Buranasiri. “Ik heb mijn les geleerd in 2016 toen we te snel uitbreidden. We moeten marketing, product en de services in lijn brengen met de heersende cultuur en tradities.”

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button