FinancieelIndustrieNieuwsProfessionalVeiligheid

Europa wil eigen luchtvaart beschermen

De Europese commissie heeft voor een wet gestemd die oneerlijke concurrentie binnen de Europese luchtvaart door maatschappijen uit niet EU-landen tegen moet gaan, zo meldt het Europese Parlement.

Wet
De nieuwe wet moet het mogelijk maken om maatregelen te nemen als een Europese luchtvaartmaatschappij, een groep van Europese maatschappijen, een lidstaat of de Europese Commissie zelf een klacht neerlegt over mogelijk oneerlijke concurrentie binnen de luchtvaart sector. Mocht de klacht gegrond zijn kan de EU, na onderzoek, de oneerlijke maatschappij financiële sancties opleggen om de Europese maatschappij te compenseren.

Waarborgen
De nieuwe wet moet ervoor zorgen dat de Europese luchtvaart beschermd blijft tegen low-cost maatschappijen uit niet Europese landen. Volgens Marcus Pieper, lid van de transport commissie van de EU, geeft de nieuwe wet de Europese airlines de middelen om oneerlijke concurrentie tegen te gaan.

Oneerlijk
Volgens Pieper zorgt de nieuwe wet ervoor dat er een betere bescherming is tegen maatschappijen die zwaar door de overheid gesubsidieerd worden, zoals in Turkije, de Golf-staten, China en Rusland. “We hebben nu een luchtvaartbeschermingsinstrument ontwikkeld dat bescherming biedt zonder protectionistisch te zijn en eerder moet overtuigen en afschrikken dan te straffen”, aldus Pieper

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button