fbpx
InnovatieLiefhebberNaast het nieuws

“Meer dan 13 miljoen reizigers op supersonische vluchten”

Spike Aerospace voorspelt dat wanneer er vanaf 2025 supersonische vluchten worden uitgevoerd, jaarlijks meer dan 13 miljoen reizigers gebruik zullen maken van deze optie.

Onderzoek
Spike Aerospace is een bedrijf uit Boston dat een supersonische jet ontwikkelt. Uit onderzoek van het bedrijf blijkt dat als de supersonische vluchten uitgevoerd zullen worden, in het begin de welgestelde reizigers hiervan profiteren, maar in de loop van de tijd vele passagiers.

“Iedereen reist voor een eigen reden, persoonlijk of zakelijk, maar iedereen wil zo snel mogelijk zijn of haar doel bereiken”, aldus Vik Kachoria, de ceo van het bedrijf.

Analyse
Het bedrijf analyseerde de vluchten van de 4 miljard reizigers die in 2017 het vliegtuig namen. Dat zijn 11 miljoen passagiers op meer dan 150.000 vluchten per dag. Van deze reizigers namen 650 miljoen passagiers vluchten die long-haul op internationale bestemmingen vlogen op een afstand tussen de 3.000 en 13.000 kilometer. Van de 650 miljoen passagiers reisden 72 miljoen, oftewel 11,2 procent, vluchten in business of eerste klas. Tegen 2025 zullen zo’n 128 miljoen mensen dit soort vluchten in business of eerste klas reizen.

Voorspelling
Afgaande op het onderzoek stelt Spike Aerospace dat, als het eerste supersonische vliegtuig, de Spike S-512 Supersonic Jet, op de markt komt, luchtvaartmaatschappijen een potentiële markt hebben van 13 miljoen reizigers die jaarlijks van dit vliegtuig gebruik zullen maken.

Vraag
Volgens Tom Captain, een medewerker van Spike Aerospace, zal het supersonische vliegtuig niet alleen inspelen op de vraag naar een snellere manier van reizen, maar ook vraag creëren dat past binnen de toekomst van vervoersmogelijkheden.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button