AirlinesOverig nieuwsProfessional

Nieuwe maatschappij SkyUp begin april van start

De nieuwe Oekraïense maatschappij SkyUp begint in april met het uitvoeren van chartervluchten. Daarnaast heeft SkyUp vijf nieuwe Boeing MAX toestellen besteld, zo meldt de Amerikaanse vliegtuigbouwer.

SkyUp
Het Oekraïense SkyUp, een low-cost maatschappij, voert vanaf april chartervluchten uit met geleasede Next Generation Boeing 737 vliegtuigen. Vanaf eind mei of begin juni wil de maatschappij ook binnenlandse vluchten uitvoeren tussen de hoofdstad van Oekraïne Kiev en Odessa, Kharkiv en Lviv.

Internationaal
Verder worden er internationale vluchten vanuit de luchthavens Kiev Boryspil en Zhuliany naar Barcelona, El Prat, Dubai en Larnaca gepland. De vluchten worden met de gehuurde vliegtuigen uitgevoerd, in de loop van de komende jaren zal SkyUp de nieuw bestelde toestellen in ontvangst nemen.

Boeing
Om aan de groeiende vraag vanuit de Oekraïense markt te voldoen heeft SkyUp vijf Boeing vliegtuigen besteld. De order bestaat uit twee 737 MAX 8 en drie 737 MAX 10 toestellen. De vliegtuigen worden door CFM International LEAP 1-B motoren aangedreven. Met deze bestelling wordt SkyUp de 95e klant voor de 737 MAX familie.

 

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button