NieuwsNL nieuwsProfessionalVliegvelden

Rotterdam Airport mag terminal niet uitbreiden

Rotterdam The Hague Airport mag de terminal van de luchthaven niet uitbreiden. Dat heeft de Raad van State woensdag geoordeeld.

Beroep
Eerder besloot de gemeenteraad van Rotterdam om geen ruimte in het bestemmingsplan op te nemen voor de uitbreiding. De luchthaven, die de uitbreidingsplannen al zo goed als rond had, ging daarop in beroep. Tevergeefs, de Raad van State oordeelt nu dat het beroep niet gegrond is.

Contracten
Rotterdam Airport had eerder al de contracten getekend met bouwbedrijf VolkerWessels en installateur Engie voor de grootschalige verbouwing en uitbreiding van de terminal. Het project zou dit jaar beginnen en zo’n 12 maanden in beslag nemen.

Besluit
Wat dit voor de planning van het project betekent is niet bekend. Naar verwachting wordt in 2019 een nieuw luchthavenbesluit geformuleerd, waarin ook de terminaluitbreiding zal worden genoemd. De Raad van State zegt niet te willen ‘voorsorteren’ op dit besluit.

Grenzen
De huidige terminal loopt tegen de capaciteitsgrenzen aan door de groei van het aantal passagiers de afgelopen jaren. Met de geplande uitbreiding worde de terminal 10 meter richting airside uitgebouwd, en krijgen wachtruimtes bij de gates meer ruimte.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close