NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Schiphol bleef in 2017 binnen de luchtvervuilingsnormen

Schiphol heeft in 2017 voldaan aan de normen die door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) worden gesteld voor geluidsbelasting, luchtvervuiling en het externe veiligheidsrisico. Dat blijkt uit een rapport dat vandaag naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Overschreden
Volgens ILT zijn de grenswaarden van het geluid wel op een aantal meetpunten rondom Schiphol overschreden. De totale geluidsbelasting voldoet echter aan de normen. Ook de lokale luchtverontreiniging is binnen de perken gebleven.

Prestaties
De Inspectie controleert de luchthaven jaarlijks op de handhavingsperiode. De resultaten uit de afgelopen periode, die van 1 november 20016 tot en met 31 oktober 2017 liep, zijn vandaag naar de Kamer gestuurd. De conclusies uit het rapport zijn gebaseerd op de prestaties van zowel de luchthaven zelf, als de Luchtverkeerleiding Nederland en de luchtvaartmaatschappijen.

Waarschuwing
Uit het rapport blijkt dat 13 luchtvaartmaatschappijen een waarschuwing hebben gekregen wegens het niet volgen van de voorgeschreven luchtverkeerweg. Daarnaast kregen twee maatschappijen een waarschuwing voor het gebruiken van de APU terwijl er een vaste stroomaansluiting beschikbaar was op het platform.

Verder kregen negen airlines een dwangsom opgelegd wegens slotmisbruik en werden zes maatschappijen beboet vanwege nieuwe nachtslotovertredingen.

LVNL heeft geen regels overtreden afgelopen jaar.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button