AirlinesNieuwsProfessional

‘Singapore Airlines staat open voor overname Air India’

Singapore Airlines staat open om Air India over te nemen, zo meldt Reuters op basis van een interview met David Lim, general manager bij Singapore Airlines.

India
Air India is eigendom van de Indiase staat en staat te koop. De maatschappij draait al jarenlang verlies en kost de Indiase overheid veel geld. De overheid stemde in juni 2016 in met het verkopen van de carrier. Concrete onderhandelingen zijn er nog niet geweest.

Singapore
India wil van de verlieslijdende nationale luchtvaartmaatschappij af. Buitenlandse investeerders mogen 49% procent van het bedrijf kopen. Eerder gaf Singapore Airlines al aan interesse te hebben in Air India, net zoals IndiGo. De luchtvaartmaatschappij uit Singapore blijkt uit het interview nog steeds interesse te hebben in de airline, al wilde Lim niet zeggen of Singapore Airlines zelf een bod wil uitbrengen of samen met industriereus Tata Group.

KLM
Begin maart gaf een Indiaas persbureau aan dat Air France-KLM en partner Delta Air Lines en Jet Airways mogelijk geïnteresseerd zijn in Air India. Ook ontving Air India de 23e en daarmee laatste Boeing 777 die de maatschappij in 2006 bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer bestelde.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button