fbpx
MilitairNaast het nieuwsProfessional

Twee landen ontvangen voor het eerst samen A400M

Airbus heeft voor het eerst in de geschiedenis de A400M aan twee verschillende landen geleverd. De unieke levering stond in het teken van het 20-jarig bestaan van het European Orginization for Joint Armament Cooperation (OCCAR), zo meldt Airbus.

Levering
De A400M, een transportvliegtuig van de Europese vliegtuigbouwer Airbus, werd in het Spaanse Sevilla op 20 maart geleverd aan Frankrijk en Duitsland. De twee toestellen zijn de 60e en 61e A400M’s die geleverd worden. Voor Frankrijk is het het 14e toestel en voor Duitsland het 18e.

A400M
De A400M is een militair transportvliegtuig. Op 26 juni 2008 rolde het eerste prototype uit de fabriek. De eerste testvlucht vond plaats op 11 december 2009. In 2015 crashte een A400M in zuid Spanje tijdens een testvlucht waarbij 4 mensen om het leven kwamen. Niet alleen de crash, maar ook vele andere mankementen maken de A400M een probleemkind. Zelfs de topman van Airbus maakt zich vorig jaar nog zorgen over het project.

Duitsland
Oorspronkelijk zou Duitsland al een groot aantal A400M’s moeten hebben. De levering van de toestellen heeft vertraging opgelopen, maar nu kan de Duitse luchtmacht weer een toestel aan de vloot toevoegen.. De toestellen die al wel geleverd zijn, zijn niet allemaal beschikbaar door onderhoud of andere problemen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button