fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

China Southern bestelt 30 Boeing 737 MAX toestellen

China Southern Airlines heeft bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer een bestelling geplaatst van 30 Boeing 737 MAX toestellen. De vliegtuigen gaan naar dochtermaatschappij Xiamen Airlines, zo meldt Reuters.

Bestelling
De order die de Chinese maatschappij bij Boeing heeft geplaatst bestaat uit 30 MAX toestellen. Meer specifiek, de bestelling bestaat uit twintig Boeing 737 MAX 8’s en tien Boeing 737 MAX 10 vliegtuigen. De toestellen zullen, als alles volgens planning verloopt, geleverd worden tussen 2019 en 2022.

Boeing
De vliegtuigbouwer meldt aan Reuters dat de Chinese airline de bestelling al in 2017 plaatste. Toentertijd schreef Boeing deze bestelling toe aan een niet geïdentificeerde klant. Vorig jaar ontving Boeing in totaal 912 bestellingen en leverde een recordaantal van 763 vliegtuigen.

Xiamen
Xiamen Airlines is voor 55 procent in handen van China Southern Airlines. Xiamen heeft een vloot van meer dan 160 toestellen, allemaal van Boeing. De nieuwe vliegtuigen worden ook ondergebracht bij de dochterondernemingen van Xiamen, zoals Hebei Airlines en Jiangxi Airlines.

Prijs
De 30 Boeing 737 MAX toestellen die China Southern Airlines besteld heeft, gebaseerd op de catalogusprijs, hebben een waarde van 3,6 miljard dollar (2,9 miljard euro).

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button