fbpx
LiefhebberNaast het nieuwsVliegvelden

Heathrow Terminal 2 beste terminal ter wereld

Passagiers van over de hele wereld hebben voor Heathrow Terminal 2 gestemd als World’s Best Airport Terminal. Dit werd gister bekend gemaakt op de 2018 Skytrax World Airport Awards in Stockholm.

Populair
De Heathrow Terminals zijn populair, Heathrow Terminal 5 eindigde als vierde beste wereldwijd. Het is al het vierde jaar op rij dat Heathrow wordt erkend als ‘beste vliegveld in West-Europa’ en al het negende jaar dat ze ‘beste shopping vliegveld’ worden.

Service
In 2017 brak Heathrow de nodige records na investeringen in faciliteiten en een betere teamfocus op service zorgden voor de beste passagierstevredenheidsscores en de meeste passagiers tot nu toe. Van alle ondervraagde passagiers beoordeelden 82 procent hun Heathrow ervaring als ‘uitstekend’ of ‘zeer goed’.

Het operationele team werkte in 2017 hard aan vluchtstiptheid, wat heeft gezorgd voor een score van 80,2 procent van vluchten die binnen 15 minuten van het geplande vertrek ook daadwerkelijk vertrekken.

World Airport Awards
De World Airport Awards van Skytrax zijn de meest prestigieuze luchtvaartonderscheidingen welke jaarlijks worden uitgereikt na een wereldwijd luchthaventevredenheidsonderzoek, ingevuld door passagiers. Dit jaar zijn de vragen door 13,73 miljoen mensen die gezamenlijk meer dan 500 vluchthavens aandeden.

De top 10 voor World’s Best Airport Terminal in 2018:

1. Heathrow Airport – T2

2. Luchthaven München – T2

3. Singapore Changi Airport – T3

4. London Heathrow Airport -T5

5. Tokyo International Airport (Haneda) – Int’l

6. Madrid – Barajas Airport -T4

7. Dubai International Airport – T3

8. Luchthaven Parijs Charles de Gaulle – T2-M

9. Mumbai Chhatrapati Shivaji International Airport – T2

10. Baku Heydar Aliyev International Airport – T1

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button