fbpx
IncidentenNieuwsProfessional

Herdenking aanslagen op Brussels Airport 2 jaar geleden

Het is vandaag, 22 maart 2018, precies twee jaar geleden dat om 7:58 uur de eerste bom afging op Brussels Airport, vandaag wordt er stilgestaan bij deze terreuraanslag.

Herdenking
Om de aanslagen op Brussels Airport en het metrostation Maalbeek te herdenken werd om 07:58 uur een minuut stilte in acht genomen op de luchthaven. Vanaf 11:00 uur worden er twee herdenkingsceremonies gehouden, de eerste in de terminal en een uur later de tweede in Memorial Garden. Daar wordt een nieuwe gedenkplaat, met alle namen van de slachtoffers, ingehuldigd.


Airport
Op 22 maart 2016 werd Brussel opgeschrikt door twee aanslagen. De eerste vond plaats op Brussels Airport, waar twee bommen tot ontploffing werden gebracht in de vertrekhal vlakbij de balie van Brussels Airlines en bij een Starbucks filiaal. De derde bom ging niet af. Op de luchthaven vielen er 16 dodelijke slachtoffers.


Metro
Om 9:11 uur ontplofte een bom in het metrostation Maalbeek in Brussel. Net zoals bij Brussels Airport ging het om een zelfmoordaanslag. In totaal pleegden vier daders de aanslagen, waarbij één dader het overleefde.

Slachtoffers
In totaal kwamen 35 personen bij de twee aanslagen om het leven, waaronder drie van de vier daders. Onder de slachtoffers bevonden zich 17 Belgen en 15 buitenlanders, daarnaast raakten 340 mensen gewond.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button