AirlinesFrequente reizigerNieuwsRoutesVliegtuigtype & -bouwerZakelijke Reiziger

Iberia plant A350 in op route tussen Londen en Madrid

Het Spaanse Iberia zet haar nieuwe Airbus A350-900 de komende zomer in op de korte verbinding tussen Madrid en Londen. Het nieuwste vliegtuigtype van de maatschappij zal tussen juli en eind augustus dagelijks op de route vliegen.

Druk
Widebody-toestellen zijn voor Iberia niet ongebruikelijk op het korte traject. De maatschappij pendelt dagelijks met de A340-600 heen en weer op de drukke verbinding, die de thuisbases van Iberia en IAG-partner British Airways verbindt.

A350
In totaal heeft Iberia bij Airbus 16 exemplaren besteld. De leveringen staan gepland tussen juni dit jaar en 2021. De A350-900 is 25 procent zuiniger dan de A340-600 waarmee Iberia nu vliegt. Oudere A340’s worden de komende jaren uitgefaseerd en vervangen door de nieuwe A350’s.

Door de Rolls Royce Trent XWB-84 motoren kan de A350 hogere snelheden behalen. Het toestel biedt plaats aan maximaal 325 passagiers en kan een afstand van 15.000 kilometer afleggen.

JFK
De A350 zal bij Iberia ook worden ingezet op de route tussen New York JFK en de Spaanse hoofdstad.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button