fbpx
AirlinesNaast het nieuwsProfessional

Schotse maatschappij Loganair wordt 50e lid ERA

De Schotse regionale luchtvaartmaatschappij heeft zich aangesloten bij de European Regional Airline Association (ERA). Het wordt hiermee het 50e lid van de associatie, zo meldt ERA.

Loganair
De Schotse maatschappij Loganair werd in 1962 opgericht en vloog tot 1993 onder British Airways. Daarna vloog het onder Flybe tot en met augustus 2017. Vanaf toen voerde Loganair eigen vluchten uit vanaf de hub Glasgow Airport.

Vloot
De vloot van Loganair bestaat uit 27 toestellen waaronder Saab 2000’s en 340’s, Dornier 328’s en één Embraer 145. De maatschappij vliegt naar 25 bestemmingen, voornamelijk binnen het Verenigd Koninkrijk, maar ook naar Bergen en Jersey, de eilandjes voor de westkust van Frankrijk.

Blij
De directeur van Loganair, Jonathan Hinkles is blij met het lidmaatschap: “we zijn verheugd om ons bij ERA aan te sluiten. We zien het als een natuurlijke vooruitgang voor ons nu we zijn gevestigd als een luchtvaartmaatschappij die opereert onder ons eigen merk”.

ERA
ERA vertegenwoordigd 50 verschillende regionale luchtvaartmaatschappijen en bedrijven die werkzaam zijn in de luchtvaartsector tegenover de Europese luchtvaartautoriteiten. De non-profit organisatie werd in 1980 opgericht. KLM Cityhopper is ook een lid van de organisatie.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button