AirlinesEditors choiceNieuwsRoutes

Vele vluchten geannuleerd door stakingsacties Frankrijk

Door vele stakingsacties in Frankrijk ondervinden duizenden reizigers vervoersproblemen, waaronder passagiers die van en/of naar Frankrijk vliegen. Honderden vluchten zijn geannuleerd, zo melden verschillende Franse media.

Vluchten
Air France meldt dat tussen de 25 en 30 procent van de short-haul vluchten geannuleerd zijn op de luchthavens van Parijs Charles de Gaulle en Orly. De Franse luchtvaartautoriteit zegt dat ongeveer één derde van alle vluchten uit de luchthavens rond Parijs geannuleerd worden. Daarnaast zijn er 34 vluchten vanuit het vliegveld van Nice geschrapt en 40 vluchten vanuit Toulouse Blagnac. Long-haul vluchten lijken niet erg te lijden onder de staking. Volgens Airlines For Europe worden er meer dan 800 vluchten geannuleerd en ondervinden zo’n 100.000 passagiers hinder van de stakingen.

Ryanair
Ook prijsvechters Ryanair en EasyJet hebben verschillende vluchten geannuleerd. Kenny Jacobs, hoofd marketing bij Ryanair, zegt: “duizenden Europese klanten zien hun reisplannen weer ontregeld worden door de acties van een kleine groep Franse luchtverkeersleiders”. In een statement liet Ryanair gisteren weten de Franse overheid en de Europese Commissie op te roepen om iets te doen aan de stakingen.

Frankrijk
Niet alleen de luchtverkeersleiders staken, ook het openbaar vervoer ligt op vele plaatsen stil. Honderden TGV en binnenlandse treinverbindingen worden niet uitgevoerd. Bewoners in en rond Parijs wordt afgeraden om met de trein te reizen. De metro van Parijs blijft wel volgens dienstregeling rijden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/