fbpx
AirlinesFrequente reizigersNaast het nieuws

ANA voegt low-cost carriers Vanilla en Peach samen

De Japanse luchtvaartmaatschappij ANA voegt low-cost carriers Peach en Vanilla in 2020 samen. Hiermee denkt de maatschappij de concurrentie met low-cost carriers in Japan en de regio beter aan te kunnen.

Door de samenvoeging verdwijnt de merknaam Vanilla. Peach blijft bestaan en gaat concurreren met Jetstar Japan en AirAsia Japan. Jetstar Japan is een joint venture tussen JAL en Qantas. “De concurrentie wordt sterker, dus het is nu tijd om onze krachten te bundelen”, stelt Katsuya Goto tegenover persbureau Reuters. Begin 2020 moeten de carriers één zijn.

Basis
Peach vliegt sinds 2012 vanuit Osaka, Vanilla werd een jaar later opgericht en opereert vanaf Tokyo Narita. Na de samenvoeging blijven de beide luchthavens een belangrijke basis voor de airline.

Inkomen
De komende vijf jaar wil ANA het inkomen uit de low-cost business verdubbelen. Om dat te doen wordt onder andere het belang in Peach vergroot. Daar trekt het bedrijf een slordige 107 miljoen dollar voor uit.

Vloot
De beide maatschappijen hebben nu samen een vloot van 34 toestellen. Na de samenvoeging wil Peach de vloot uitbreiden naar meer dan vijftig toestellen. Ceo Shinichi Inoue ziet volgens Reuters ook graag widebody’s komen.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button