IndustrieNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Boeing legt zich neer bij verlies in zaak CSeries’

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing gaat niet in beroep tegen het besluit van de International Trade Commission (ITC) om de hoge importheffing op de CSeseries van Bombardier niet toe te staan. Dit meldt Reuters.

Boeing verloor in januari een zaak tegen Bombardier bij de ITC. De Amerikaanse vliegtuigbouwer meende dat Bombardier een order van 110 CS-100’s tegen een te lage prijs had aangeboden bij Delta Air Lines. Boeing probeerde zelf de 737 MAX 7 te verkopen aan Delta, dat voor de CSeries koos. De Amerikaanse overheid adviseerde om een importheffing van 300 procent op de CSeries te leggen.

Niet vergelijkbaar
De commissie oordeelde dat de CSeries en 737 MAX 7 geen vergelijkbare toestellen zijn. Bovendien leed Boeing geen verlies toen Delta in 2016 voor Bombardier koos. Een woordvoerder van Boeing wilde tegenover Reuters niet uitleggen waarom de vliegtuigbouwer niet in beroep gaat.

Relatie
Het dispuut zette de verhoudingen tussen Boeing en Canada even op scherp. De Canadese regering heeft nog een order voor nieuwe gevechtsvliegtuigen liggen. Ook Boeing dingt mee naar de order, die minimaal 15 miljard Canadese dollar waard is.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button