AirlinesIndustrieNieuws

Laudamotion vliegt voor Ryanair-concurrent Eurowings

De Oostenrijkse maatschappij Laudamotion voert vluchten uit voor Eurowings. Dit gebeurt op een wetlease-basis, melden Duitse media.

Volgens Duitse media leaset Eurowings vanaf de start van het zomerseizoen, komend weekend, acht vliegtuigen en personeel van Laudamotion. Eurowings heeft de capaciteit vooral nodig eind mei. De leaseperiode kan nog verlengd worden. De vliegtuigen worden ingezet vanaf Düsseldorf, Wenen en Palma.

Gesprekken
Over de deal werd al langere tijd gespeculeerd. Aan het begin van de week liet Niki Lauda nog weten dat er nog onderhandeld werd.

Concurrentie
Dat Laudamotion voor Eurowings gaat vliegen, lijkt opmerkelijk. De Oostenrijkse carrier werd eerder deze week gekocht door Ryanair. De Ierse low-cost maatschappij concurreert rechtstreeks met Eurowings en diens moedermaatschappij Lufthansa.

Ryanair
Ryanair neemt een belang van 25 procent in Laudamotion, maar breidt dat uit naar 75 procent van de aandelen. Niki Lauda blijft echter bewindvoerder, stelde beide partijen in een verklaring. De carrier viste eerder nog achter het net voor de Oostenrijkse maatschappij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/